Susret u Novom Selu 2014.

I ove godine šesti puta zaredom 12.07. 2014.god. mještani Novog Sela udruženi u udruženje građana "Kotorvaroško Novo Selo" organiziraju susret Novoselaca i njihovih prijatelja. Posebnost ovog susreta je to što su mještani Novoselci priredili promociju knjige "Novoselske Zavičajne pjesme". Samo druženje je započelo okuplanjem oko šezdesetak Novoselaca i prijatelja pred zavjetnom Kapelicom Blažene Djevice Marije u Novom Selu.

Susret u Novom Selu 2014.

Sv. Misu je predvodijo naš župnik fra. Anto Šimunović a misnom slavlju, druženju i promociji knjige su nazočili ugledni gosti iz Generalnog konzulata Republike Hrvatske na čelu sa prvim konzulom gospodinom Stipom Medom, dr. Ana Šimunović, poslanik u Narodnoj Skupštini gosp. Dragan Juričević, gosp. Ilija Marić a kasnije i fra. Marko Bandalo. Župnik je pohvalio Novoselce za njihove napore koje poduzimaju za očuvanje svoga kraja i Hrvatske tradicije. Nakon misnog slavlja upriličen je svečani ručak za sve nazočne. Poslije ručka svi nazočni su razgledali priređenu izložbu slika i crteža Novoselskih autora kao i izložene rukotvorine mještana Novog Sela. Vrhunac druženja je nastupio promicijom knjige Zavičajnih pjesama. Zbirka pjesama je djelo dvadeset i osam Novoselki i Novoselaca koji su napisali šezdeset i dvije pjesme i četiri anegdote. Tokom promocije pročitano je nekoliko autorskih djela koji su nazočne dirnuli do suza.

Susret u Novom Selu 2014.

U popodnevnim satima nastavljeno je druženje na sportskim terenima uz nogometnu utakmicu "MLADI" - "STARI" po prvi puta je ekipa žena nastupila protiv ekipe "DJECA". Na oba susreta su penali odlučili pobjednika a ovom prilikom pobjednici bili su svi koji su igrali. Svima koji su igrali dodijeljene su nagrade, pehari i medalje za sječanje na ovaj dan. Ove godine posebna pažnja posvečena je djeci i ženama, sve nazočne su dobile po ružu. Druženje je potrajalo do kasno u noć uz muziku jelo i piće.

Do slijedećeg susreta, Zbogom!

Nema raja bez rodnoga kraja!